(Sweet apple)
Klikni na sliku da uvećaš |
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Porcije | Priprema | Cook | Servirano |
2 min | 13 min | 15 min |
Sastojci
- Jabuke 6 kom
- Šećer 1 kg
- Neutralna pavlaka 0,2 dl
- Puter 60 g
- Voda 0,1 l
- Cimet
- Prehrambena boja (crvena)
Priprema:
- Jabuke operite dobro, skinite peteljku, zabodite štapiće po želji.
- U prvu posudu sipajte 500g šećera, 0,5dl vode, cimeta i crvenu boju, zatim redukujte do željene gustine dok se masa skoro ne počne odvajati od posude. Uvaljajte jabuke u masu i servirajte.
- U drugu posudu sipajte 500g šećera i 0,5dl vode. Kada se šećer rastopi i počne karamelizovati, dodajte neutralnu pavlaku i puter, zatim redukujte još nekih 10 minuta, dok ne dobijete braon karamel boju. Kad masa počne da se odvaja od posude, sklonite sa toplote i uvaljajte jabuke u karamelu.
Po Vašoj želji možete takve jabuke uvaljati u drobljeno jezgrovito voće, keks ili seckanu čokoladu ili šta god poželite. Možete uvaljati jabuke u topljenu čokoladu samo. Obavezno je samo podmazati tanjir puterom na koji stavljate vruće jabuke kako se ne bi zalepile.
Prijatno Vam želi SerbianCook, u komentarima ostavite Vaše utiske i pitanja.
Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.
Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.
Коментари
Постави коментар