Slatke Šećerne Jabuke

(Sweet apple)


Klikni na sliku da uvećaš
Svima poznate ušećerene jabuke, ili slatke jabuke, koje su nekada prodavale sladoledžije na ulicama i poslastičarnicama. Danas su ove jabuke popularne u restoranima, rado viđene u kuhinjama modernih domaćica i tradicionalno se konzumiraju na seoskim vašarima. Vole ih kako mlađi, tako i stariji sladokusci.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                                        
PorcijePripremaCookServirano
6 kom
2 min 13 min15 min


Sastojci

  • Jabuke                                  6 kom
  • Šećer                                        1 kg
  • Neutralna pavlaka                   0,2 dl
  • Puter                                        60 g
  • Voda                                         0,1 l
  • Cimet
  • Prehrambena boja (crvena)
---------------------------------------------------
Priprema:

  1. Jabuke operite dobro, skinite peteljku, zabodite štapiće po želji.
  2. U prvu posudu sipajte 500g šećera, 0,5dl vode, cimeta i crvenu boju, zatim redukujte do željene gustine dok se masa skoro ne počne odvajati od posude. Uvaljajte jabuke u masu i servirajte.
  3. U drugu posudu sipajte 500g šećera i 0,5dl vode. Kada se šećer rastopi i počne karamelizovati, dodajte neutralnu pavlaku i puter, zatim redukujte još nekih 10 minuta, dok ne dobijete braon karamel boju. Kad masa počne da se odvaja od posude, sklonite sa toplote i uvaljajte jabuke u karamelu.

Po Vašoj želji možete takve jabuke uvaljati u drobljeno jezgrovito voće, keks ili seckanu čokoladu ili šta god poželite. Možete uvaljati jabuke u topljenu čokoladu samo. Obavezno je samo podmazati tanjir puterom na koji stavljate vruće jabuke kako se ne bi zalepile.

                              Prijatno Vam želi SerbianCook, u komentarima ostavite Vaše utiske i pitanja.
                       
 Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.

       Sva autorska prava zadržana za SerbianCook. Obavezno pročitaj ovde.



Коментари