Teleći medaljoni u sosu od pečuraka

(Filets Mignons with Mushroom Sauce)

Novosadski školski restoran, poznat svima po svom specijalitetu - teleći medaljoni u sosu od pečuraka. Baš zbog ovog jela u svom meniju, on ima zadovoljne goste koji se uvek vraćaju. Moj recept ima minimalne izmene, koje ćete primetiti ako bolje pogledate. Ali, kako god spremili ovo jelo, ono mora biti izvrsno i jako ukusno. Relativno brzo se sprema, a odlično je za sve prilike. Da napomenem da imam kritiku na mnoge restorane koji ne koriste delove filea koji se koriste za ovo jelo. Dakle, file minjoni bi trebalo da sadrže za jednu porciju cca 220 g i koriste se tri odreska mesa namenjena za minjone.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                                        
PorcijePripremaCookServirano
2 kom
5 min 20 min25 min

Sastojci
  • Teleći file          cca 450 g
  • Puter                          50 g
  • Senf                             5 g
  • Crni luk                     80 g
  • Šampinjoni              250 g
  • Neutralna pavlaka     0,4 l
  • So i biber
  • Timijan
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Priprema:
Ukoliko ste iskoristili bifteke i turnedoe, ostali su Vam popularni file minjoni, koje ćemo danas koristiti, koji su odležali u marinadi i sazreli. 
  1. Na zagrejani tiganj staviti nekoliko kapi ulja, zatim puter staviti na zagrejano ulje, i sačekati da se tiganj dovoljno ugreje. Kada je tiganj dovoljno zagrejan? - Prepoznaćete po tome kada iz masnoće na tiganju krene prvi dim, onda stavljajte minjone. Nikako više od tri komada u jednom tiganju. Nakon okretanja na drugu stranu stavite timijan u tiganj. Kada budu gotovi, vadite ih na dasku kako bi se sokovi vratili i smirili u mesu.
  2. Za to vreme, u isti taj tiganj u kome su ostali svi kvalitetni nutrijenti iz mesa, sokovi i kvalitetne arome, dodajte crni luk i šampinjone. Kada se luk karamelizuje, dodajte senf i kockicu maslaca. Zalijte neutralnom pavlakom i redukujte do određene gustine, asezonirajte.
  3. Potopite medaljone u sos do serviranja, da budu topli i da budu još mekši. Servirajte u tanjir i služite toplo.
                              Prijatno Vam želi SerbianCook, u komentarima ostavite Vaše utiske i pitanja.
                       
 Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.

       Sva autorska prava zadržana za SerbianCook. Obavezno pročitaj ovde.


Коментари

  1. O Bože, to mi podseča na Stroganoff kako ja pravim .... Sviđa mi se što pravimo slične recepte i mogu ovde primetiri razlike, ovaj blogić je interesantan. Njam

    ОдговориИзбриши
  2. Izledom i sličnostima namirnica može se reći :)
    Osim što u stroganoff dodajem kisele krastavce, peršun.. sve u svemu ovo jelo kakrateriše kremasta tekstura i odličan ukus :) PRIJATNO

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala, volim takva kremasta jela , i volim i pečena. Čekam burek...

    ОдговориИзбриши

Постави коментар