(Spinach Roll-Ups)
Predstavljam vam dobro poznati, zeleni rolat od španaća koji se služi kao hladno predjelo. Postoji više vrsta rolata, ali ovaj je najdekorativnijeg izgleda. Zastupljen je na gotovo svakoj trpezi kada su u pitanju slavlja i praznici. Upotpunite novogodišnju i božićnu trpezu još jednom izuzetno ukusnom roladom. Izuzetno brzo i jednostavno se sprema, a omiljen je svim generacijama.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Porcije | Priprema | Cook | Servirano |
10 min | 15 min | 25 min |
Sastojci | |
Namirnica | Količina |
Španać | 500 g |
Margarin | 150 g |
Brašno | 100 g |
Mleko | 180 ml |
Jaja | 4 kom |
Sitni sir | 500 g |
Praška šunka | 250 g |
Sveža paprika | 1 kom |
So, biber | |
Cena | 750 din |
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Priprema:
- Na rastopljenom margarinu propržite brašno. Kada porumeni dodajte pasirani prethodno skuvani španać. Nakon nekoliko minuta skinite sa šporeta.
- U ohlađenu masu dodajte 4 žumanceta i šam od 4 belanceta i sve dobro izmešajte i izlijte u tepsiju i stavite u zagrejanu rernu na 170°C
- Pečeno testo izvadite i stavite na vlažnu krpu, urolajte praznog i ostavite da se ohladi.
- Ohlađeno testo odrolajte i namažite sa filom od ostatka namirnica (sir, paprika, praška šunka, so i biber).
- Urolajte i ostavite u frižideru da se rashladi i takvog poslužite.
Prijatno Vam želi SerbianCook, u komentarima ostavite Vaše utiske i pitanja.
Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.
Sva autorska prava zadržana za SerbianCook. Obavezno pročitaj ovde.
Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.
Sva autorska prava zadržana za SerbianCook. Obavezno pročitaj ovde.
Vau, čestitam! Oduševljena sam ovim videos, to je tako dobra ideja i korisno! A što se tiče recept želim da probam, taj momenat kad se doda sunka u sir... njam je!
ОдговориИзбришиrecept za rolad od spanaća sam već videla drugde ali pogledaću opet i ovu i onu i nadam se da pravim moj rolad uskoro!
ОдговориИзбриши