Mislite li da je kod nas, kada je u pitanju hrana, uglavnom već sve viđeno? da nema mnogo jela koje niste probali ili ukus koji niste osetili?
Granice svakako pomera molekularna gastronomija koja dokazuje da se sve može napraviti od onog što nam je dostupno u svakodnevnoj ishrani, ali uz neke supstance i aditive koji čine razliku. Vreme je da upoznate prave majstore u toj oblasti i osnivače asocijacije molekularne gastronomije Srbije.
Granice svakako pomera molekularna gastronomija koja dokazuje da se sve može napraviti od onog što nam je dostupno u svakodnevnoj ishrani, ali uz neke supstance i aditive koji čine razliku. Vreme je da upoznate prave majstore u toj oblasti i osnivače asocijacije molekularne gastronomije Srbije.
Meni, vlasniku i kuvaru portala SerbianCook - Teodor Jurišin kao svojevremeno aktivnom članu AMGS uručena je počasna pozivnica za veliku proslavu prvog rodjendana ove mlade i ambiciozne asocijacije.
Čitav ambijent je veoma bitan jer se hrana uveliko igra sa našim čulima. Kod nas nema gde da se nešto više sazna ili dodatno edukuje o molekularnoj gastronomiji pa svo znanje prikupljamo i donosimo iz inostranstva.
Na rođendanskoj trpezi moći ćete pronaći: kivi agar kocke, vatreni mus, voćne tablerone, zlatne kugle, dagnje sa penom od limuna i sosom u obliku kavijara, kanapei sa dijamantima, gambori u dimu i još mnoga druga ukusna i na izgled interesantna jela, ističe Uroš Zavarko
Danilo Bukarica - Direktor i osnivač Asocijacije Karving Master Srbije I vlasnik sajta kuki-buki.kanal9tv.com |
Jelovnik za ovu proslavu nije bilo lako smisliti i prirediti pa bi se celom timu mogli zahvalti, ali posebno mladom i ambicioznom članu Bojani Šukari koja je zaslužna za navedena jela i koja bi izdvojila samo jedan kao omiljeni, a to je vatreni mus. Bojana Šukara nam otkriva tajne jednog od recepta Vatreni mus: Sastoji se iz kombinacije crne i bele čokolade sa ljutom papričicom i osvežavajućim voćnim gelom. Ova čarobna harmonija različitih tekstura, boja, ukusa i mirisa koja predstavlja užitak za sva čula, postignuta je upotrebom različitih supstanci i postupaka.
Da li ste učestvovali u Međunarodnom festivalu gastronomije i vina koji se odžavao u Beogradu 2014. ? Bilo nekad u Novembru u Ušće festival čaja i posle toga bi bilo Festival Gastronomij,e ne pamtim datum.
ОдговориИзбришиželela bih da mogu videti u slici sve ove zalogaje koje opišete u tekst o rođendanskoj trpezi...
ОдговориИзбришиZasto stalno izbacujete neke tudje recepte,tj,internacionalne.....jel ima nesto vase.....
ОдговориИзбришиPostovani Miodraze, mi se trudimo da molekularnu gastronomiju priblizimo na najjednostavniji nacin, bar za pocetak. Tacno je da dosta recepata vidimo i odradimo, ali ima i onih koje smo mi osmislili. U nekom narednom periodu, vise cemo se posvetiti ukombinovanju nacionalne kuhinje i molekularne gastronomije. Jos jednom, hvala sto pratite nas rad i bicete blagovremeno obavesteni o inovacijama.
ОдговориИзбришиDemi, Slike su ažurirane pa možete uživati u njima i mnogo vam hvala što pratite naš rad. Bio sam večeras počasni gost, dobio sam zahvalnicu od ove inovativne asocijacije i mogu Vam reći da je proslava bila odlična. Zalogaji su tu pa se poslužite =)
ОдговориИзбриши