Proslava prvog rođendana AMGS i AKMS


Mislite li da je kod nas, kada je u pitanju hrana, uglavnom već sve viđeno? da nema mnogo jela koje niste probali ili ukus koji niste osetili?

 Granice svakako pomera molekularna gastronomija koja dokazuje da se sve može napraviti od onog što nam je dostupno u svakodnevnoj ishrani, ali uz neke supstance i aditive koji čine razliku. Vreme je da upoznate prave majstore u toj oblasti i osnivače asocijacije molekularne gastronomije Srbije.



Meni, vlasniku i kuvaru portala SerbianCook - Teodor Jurišin kao svojevremeno aktivnom članu AMGS uručena je počasna pozivnica za veliku proslavu prvog rodjendana ove mlade i ambiciozne asocijacije.



- Asocijacija Molekularne Gastronomije Srbije zajedno sa Asocijacijom Karving Mastera Srbije u petak, 06.02.2015 u petak obeležava godinu dana postojanja. Tom prilikom biće organizovana svečanost u hotelu ,,Dash". Na našim prostorima je slabo poznato i nedovoljno razvijena svest o hrani kao i pripremi obroka na moderniji način pa su članovi našeg tima,  odlučili da pomere granice gastronomije na viši nivo i približe nas svetu. Nije samo ukus bitan u ovoj disciplini, već i celokupan doživljaj, ali u Srbiji na žalost nema škole ili kurseva gde bi ovi mladi kuvari mogli da napreduju, dodatno se edukuju i usavršavaju. 




Čitav ambijent je veoma bitan jer se hrana uveliko igra sa našim čulima. Kod nas nema gde da se nešto više sazna ili dodatno edukuje o molekularnoj gastronomiji pa svo znanje prikupljamo i donosimo iz inostranstva.
Na rođendanskoj trpezi moći ćete pronaći: kivi agar kocke, vatreni mus, voćne tablerone, zlatne kugle, dagnje sa penom od limuna i sosom u obliku kavijara, kanapei sa dijamantima, gambori u dimu i još mnoga druga ukusna i na izgled interesantna jela, ističe Uroš Zavarko


 Danilo Bukarica - Direktor i osnivač Asocijacije Karving Master Srbije
I vlasnik sajta kuki-buki.kanal9tv.com











Jelovnik za ovu proslavu nije bilo lako smisliti i prirediti pa bi se celom timu mogli zahvalti, ali posebno mladom i ambicioznom članu Bojani Šukari koja je zaslužna za navedena jela i koja bi izdvojila samo jedan kao omiljeni, a to je vatreni mus. Bojana Šukara nam otkriva tajne jednog od recepta 
Vatreni mus: Sastoji se iz kombinacije crne i bele čokolade sa ljutom papričicom i osvežavajućim voćnim gelom. Ova čarobna harmonija različitih tekstura, boja, ukusa i mirisa koja predstavlja užitak za sva čula, postignuta je upotrebom različitih supstanci i postupaka.

Коментари

  1. Da li ste učestvovali u Međunarodnom festivalu gastronomije i vina koji se odžavao u Beogradu 2014. ? Bilo nekad u Novembru u Ušće festival čaja i posle toga bi bilo Festival Gastronomij,e ne pamtim datum.

    ОдговориИзбриши
  2. želela bih da mogu videti u slici sve ove zalogaje koje opišete u tekst o rođendanskoj trpezi...

    ОдговориИзбриши
  3. Zasto stalno izbacujete neke tudje recepte,tj,internacionalne.....jel ima nesto vase.....

    ОдговориИзбриши
  4. Postovani Miodraze, mi se trudimo da molekularnu gastronomiju priblizimo na najjednostavniji nacin, bar za pocetak. Tacno je da dosta recepata vidimo i odradimo, ali ima i onih koje smo mi osmislili. U nekom narednom periodu, vise cemo se posvetiti ukombinovanju nacionalne kuhinje i molekularne gastronomije. Jos jednom, hvala sto pratite nas rad i bicete blagovremeno obavesteni o inovacijama.

    ОдговориИзбриши
  5. Demi, Slike su ažurirane pa možete uživati u njima i mnogo vam hvala što pratite naš rad. Bio sam večeras počasni gost, dobio sam zahvalnicu od ove inovativne asocijacije i mogu Vam reći da je proslava bila odlična. Zalogaji su tu pa se poslužite =)

    ОдговориИзбриши

Постави коментар