(White Veal Soup)
Svima poznata čorba fantastičnog ukusa i kremaste teksture. Nekome poznata sa slava, a nekome iz restorana pa je u narodu poznata pod imenima slavska i restoranska čorba. Jedno je sigurno, bez dobre čorbe ne može da počne ni jedan ozbiljan ručak.
------------------------------------------------------------------------
Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.
Sva autorska prava zadržana za SerbianCook. Obavezno pročitaj ovde.
Porcije | Priprema | Cook | Servirano |
10 min | 90 min | 90 min |
Sastojci
----------------
Priprema
- Povrće očistiti, oprati, iseći na sitne kocke i pržiti na ulju uz dodatak bibera i lovora dok se luk ne karamelizuje. Zatim dodati i meso isečeno na kocke.
- Pred kraj dinstanja naliti fondom (bujonom) i kuvati dok meso i povrće ne omekša.
- Čorbi dodati belu zapršku. Novi kuvari vole malo brži proces koristeći gustin dobijaju željenu koegzistenciju. Kada se zgusne do određene gustine završeno je kuvanje
- Pre serviranja dodati legir (pavlaka i žumance) i sitno seckan peršun.
Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.
Sva autorska prava zadržana za SerbianCook. Obavezno pročitaj ovde.
Коментари
Постави коментар