(Crêpe Suzette)
„Crêpe Suzette“ je tradicionalni francuski recept za pripremu palačinki, koji se služi kao dezert, a sastoji se od: palačinki pravljenih na „francuski način“, vrućeg sosa od karamelizovanog šećera, soka od narandže, tanko narendane narandžine kore i likera od narandže/konjaka (Francuzi najčešće koriste „Grand Marnier“) pomoću kojeg se palačinke na kraju pripreme i flambiraju.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Porcije | Priprema | Cook | Servirano |
10 min | 20 min | 30 min |
![]() |
U ovom slučaju sam koristio mandarine |
Sastojci:
Testo za palačinke:
120 g brašna2 jaja
Kora od pomorandže
3 kašike šećera
1 vanilin šećer
10 ml ulja
Za sos:
80 g šećera
50 g margarina
150 ml soka od pomorandže/mandarine
1 ceđeni limun
150 ml soka od pomorandže/mandarine
1 ceđeni limun
0.03 ml konjaka/likera od narandže
------------------------------------------------------------------------------------------------------Priprema:

Uz ovo jelo Vam predlažem da popijete suvo belo kvalitetno vino napravljeno od sorte šardone (Chardonnay), voćne arome i slatkastog ukusa. Služi se rashlađeno na temperaturi od 10 do 12°C.
Prijatno Vam želi SerbianCook, u komentarima ostavite Vaše utiske i pitanja.
Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.
Sva autorska prava zadržana za SerbianCook. Obavezno pročitaj ovde.
Na prvi pogled mi je izgledalo ok ali kad sam napravila odusevila sam se! Bravo
ОдговориИзбриши