„Sweet Solitaire“ - „Slatki Soliter“

(Fusion cuisine)

Ovo jelo je originalno i nigde ga niko nije napravio osim u našoj kuhinji! Reč je o tajanstvenoj poslastici koja ima neverotatan vizelni efekat. Recept primenjiv u fusion modernim kuhinjama. Naime, kada smo osmišljavali ovo jelo, trebalo je da smislimo originalno, ukusno i na oko primamljiv dezert sa što manjim brojem namirnica obrađenim na različite načine! Vremenom smo ga i usavršili... Pa, da počnemo:
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                                        
PorcijePripremaCookServirano
1 kom
20 min 0 min20 min

Sastojci Soliter:                                                          Sastojci za dekoraciju:

  • Kore za pitu                                                     - Krem brulee
  • Kristal šećer                                                    - Menta sos
  • Puter                                                                 - Menta
  • Jagode                                                              - Čokolada u prahu
  • Belanca 
  • Vanila ukus    
  • Anis    
   Broj porcija: 1                   

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Priprema:

  1. Jagode iseći na polovine, složiti u krug šest polovina, odgore složiti koru koju je potrebno formirati u kvadrat, premazati rastopljenim puterom, uvaljati u šečer i kuvarskim upaljačem, mini gasnim brenerom, paliti svaku koru pojedinačno dok se šećer ne karamelizuje na kori
  2. -Sipati šlag iz dresir džaka koji smo napravili od ulupanih belanaca, šećera, vanile i mlevenog anisa u tragovima. Složiti opet koru, zatim pet polovina jagoda i tako redom do poslednjeg sprata.
  3. -Svaki sprat smanjite jednu polovinu jagode. Odgore ukrasite mentom
  4. Servirajte uz formirani krem brulee i dekorišite sosom od mente i čokolade u prahu. 



                              Prijatno Vam želi SerbianCook, u komentarima ostavite Vaše utiske i pitanja.
                       
 Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.

       Sva autorska prava zadržana za SerbianCook. Obavezno pročitaj ovde.


Коментари