(Russian Salad)
Ruska salata je najpopularnija „obrok salata“ na našim prostorima. Poznata na Balkanu i kao „slavska salata“, jer je tada najbolja uz neko pečenje. Primena ovog jela je široka, pa se takvo može služiti kao hladno predjelo, salata, obrok salata, prilog uz jelo, pa čak i podloga jela. Verujem da ste barem jednom probali ovu salatu, ako niste, spremite je prvom prilikom.
Porcije | Priprema | Cook | Servirano |
15 min | 20 min | 35 min |
-----------------------
Priprema:
- Šargarepu, grašak i krompir očistite, skuvajte i odložite da se ohladi minimum jedan sat.
- U veću činiju dodajte grašak, šunkaricu i kisele krastavce sečene na kocke, skuvanu šargarepu i krompir koje ste isekli na sitne kocke i majonez (svi sastojci moraju biti hladni).
- Polako izmešajte, po ukusu dodajte so, biber i limunov sok. Služite rashlađeno.
Prijatno Vam želi SerbianCook, u komentarima ostavite Vaše utiske i pitanja.
Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.
Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.
Sva autorska prava zadržana za SerbianCook. Obavezno pročitaj ovde.
Omiljena moja salata, ja pravim varijaciju sa kiselim jabukama.Hvala na racepturi
ОдговориИзбриши