(Pizza Dough)
Napravite izuzerno mekano i sveže testo lepog ukusa. Testo ovako spremljeno pogodno je za sve vrsta pica i drugih proizvoda od testa. Ne morate više kupovati razne gotove tvrde kore i testa za picu, sada vam je ekonomičnije, kvalitetnije i ukusnije napraviti u vašem domu.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Porcije | Priprema | Cook | Servirano |
15 min | 10 min | 40 min |
Sastojci | |
Namirnica | Količina |
Brašno | 1 kg |
Kvasac | 1/2 pak |
Jogurt | 2 dcl |
Ulje | 1 dcl |
So | 10 gr |
Voda | po potrebi |
Cena | cca 220 din |
▁ ▂ ▄ ▇ █ | Lako |
Priprema:
- Kvasac stavite u zaslađenu vodu da naraste oko 10 minuta.
- U posebnu činiju dodajte brašno, so, jogurt koji ste prethodno zagrejali na sobnu temperaturu, ulje i kvasac, a zatim dobro umesite
- Testo ostavite na sobnoj temperaturi minimum oko 15 minuta da se podigne, odvojite količinu koja vam je potrebna za picu i na pobrašnjenoj podlozi ravaljajte testo i proizvoljno slažite namirnice. Ostatak testa možete odložiti u frižider na 24h kada je testo najlepše, a na duži period moguće je zamrzavanjem testa.
- Pripremljenu picu stavite u zagrejani pleh i pecite na 220C 10-15 minuta. Poslužite toplo
Prijatno Vam želi SerbianCook, u komentarima ostavite Vaše utiske i pitanja.
Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.
Sva autorska prava zadržana za SerbianCook. Obavezno pročitaj ovde.
Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.
Sva autorska prava zadržana za SerbianCook. Obavezno pročitaj ovde.
Коментари
Постави коментар