Kroketi od krompira

(Potato Croquettes)

Kroketi od krompira se serviraju kao prilog uz glavna jela. Oni su među kuvarima prozvani kao garnitura jela. Kroketi su veoma ukusan prilog koji moge biti oblikovani i kao male kruške sa peteljkama od praziluka. Ja sam, u ovom slučaju, oblikovao loptice i valjke. Mašta je na Vama, pa da počnemo:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                                        
PorcijePripremaCookServirano
4 kom
10 min 25 min35 min


Sastojci za krompir masu:                                          Sastojci za poh masu:

  • Krompira oko 700g                                              - Jaja 3 kom
  • Belo brašno     150 g                                           - Belo brašno  200g
  • Margarina          50 g                                           - Prezla           200g
  • Žumanceta       2 kom 
  • So
  • Biber
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Priprema:

U većoj posudi skuvajte sav krompir u ljusci koji ste prethodno dobro oprali. Nakon kuvanja, ostavite krompir da se dobro ohladi, a potom ga očistite od ljuske kada bude potpuno hladan, kako se ne biste opekli. Zgnjecite ga dobro u čistoj posudi, dodajte brašno, margarin, so, biber i žumanca. Dobro umesite krompir testo.

Pobrašnjavite ruke i uz pomoć brašna formirajte krokete u željene oblike koje smo naveli kao primer gore u tekstu.

Za pohovanje na bečki nacin, krokete uvaljajte u brašno, zatim u jaja, pa u prezlu. Pržite ih u dubokoj masnoći na 150°C dok ne porumene i ne postanu hrskavi. Pohovane krokete složite u posudu na kuhinjski ubrus kako bi pokupilo višak masnoće. Servirajte uz jela sa roštilja, gotova jela ili jela po porudžbini. Služite toplo.

                              Prijatno Vam želi SerbianCook, u komentarima ostavite Vaše utiske i pitanja.
                       
 Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.

       Sva autorska prava zadržana za SerbianCook. Obavezno pročitaj ovde.


Коментари