(Uparivanje hrane i vina)
Član „Asocijacije Molekularne Gastronomije Srbije“ i izvrstan somelijer, Branislav Aleksić, 15. novembra 2014. godine održao je predavanje na temu „Uparivanje hrane i vina“.
On je podelio sa ostalim članovima Asocijacije svoje dugogodišnje iskustvo i znanje o vinima, i uveo nas je u svet somelijerstva. Upoznao nas je sa vrstama vina, vinskim podrumima, brendovima, kako stranim tako i domaćim, načinima i temperaturama čuvanja i skladištenja vina... Objasnio nam je pravilno otvaranje vina pred gostima, isto tako i pravilno služenje istih. Stekli smo i nova znanja o načinu konzumiranja hrane i vina, u ovom slučaju, raznovstnih sireva.
Izvrsno predavanje je obogaćeno i temama kao što su čajevi, kafa, rakija, konjak i njihovo pravilno serviranje. Nakon demonstracije otvaranja i usluživanja vina, imali smo priliku da vidimo i pravilno serviranje cigarete, tompusa u ugostiteljskim objektima, a i upoznati smo sa načinom na koji se oni proizvode.
Isčekujemo novo edukativno predavanje i aktivnosti vezane za AMGS.
Коментари
Постави коментар