AMGS održala predavanje na temu „Uparivanje hrane i vina“

 (Uparivanje hrane i vina)


Član Asocijacije Molekularne Gastronomije Srbije i izvrstan somelijer, Branislav Aleksić, 15. novembra 2014. godine održao je predavanje na temu Uparivanje hrane i vina.


On je podelio sa ostalim članovima Asocijacije svoje dugogodišnje iskustvo i znanje o vinima, i uveo nas je u svet somelijerstva. Upoznao nas je sa vrstama vina, vinskim podrumima, brendovima, kako stranim tako i domaćim, načinima i temperaturama čuvanja i skladištenja vina... Objasnio nam je pravilno otvaranje vina pred gostima, isto tako i pravilno služenje istih. Stekli smo i nova znanja o načinu konzumiranja hrane i vina, u ovom slučaju, raznovstnih sireva.

Izvrsno predavanje je obogaćeno i temama kao što su čajevi, kafa, rakija, konjak i njihovo pravilno serviranje. Nakon demonstracije otvaranja i usluživanja vina, imali smo priliku da vidimo i pravilno serviranje cigarete, tompusa u ugostiteljskim objektima, a i upoznati smo sa načinom na koji se oni proizvode.


Isčekujemo novo edukativno predavanje i aktivnosti vezane za AMGS. 

Коментари