Pohovana ćuretina - Breaded Turkey Breast

(Breaded Turkey Breast)


Pohovana ćuretina je u mom domu veoma popularna, s obzirom na to da smo porodično uzgajali raznu perad na našem malom salašu u Vojvodini, koji ću predstaviti u jednom od sledećih priča. Reč je o kvalitetnom mesu koje obiluje najkvalitetnijim belančevinama i mineralima. Preporučujem svima da zamene piletinu barem jednom nedeljno za ćuretinu i probaju ovaj specijal.
------------------------------------------------------------------------
                                                                                        
PorcijePripremaCookServirano
4 kom
10 min 20 min30 min

Sastojci
  • Ćureće grudi                                cca 900 g
  • Krompir                                         cca 2 kg
  • Jaja                                                    3 kom
  • Brašno
  • Puter
  • Rukola
  • Soja sos
  • Ulje
  • So, biber
  • Pistaći
---------------------------------------------
Priprema: 
  1. Ćuretinu oprati, očistiti od masnoće i filetirati. Filete posolite, pobiberite, uvaljajte u brašno i jaja, i pohujte u prethodno zagrejanoj dubokoj masnoći.
  2. Krompir oljuštite, operite, isecite na kocke i skuvajte. Iscedite ga i uradite mikserom u posudi dodavajući so, biber i puter po vašem ukusu. Pire servirajte topao.
  3. Same filete od ćurećeg mesa isecite, složite po tanjiru i dekorišite rukolom i nekim sosom, u mom slučaju - sos od graška i šargarepe sa pistaćima. Meso prelijte soja sosom. Služite toplo.
                              Prijatno Vam želi SerbianCook, u komentarima ostavite Vaše utiske i pitanja.
                       
 Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.

       Sva autorska prava zadržana za SerbianCook. Obavezno pročitaj ovde.

Коментари

Постави коментар