(Breaded Turkey Breast)
Pohovana ćuretina je u mom domu veoma popularna, s obzirom na to da smo porodično uzgajali raznu perad na našem malom salašu u Vojvodini, koji ću predstaviti u jednom od sledećih priča. Reč je o kvalitetnom mesu koje obiluje najkvalitetnijim belančevinama i mineralima. Preporučujem svima da zamene piletinu barem jednom nedeljno za ćuretinu i probaju ovaj specijal.
------------------------------------------------------------------------
Porcije | Priprema | Cook | Servirano |
10 min | 20 min | 30 min |
Sastojci
- Ćureće grudi cca 900 g
- Krompir cca 2 kg
- Jaja 3 kom
- Brašno
- Puter
- Rukola
- Soja sos
- Ulje
- So, biber
- Pistaći
---------------------------------------------
Priprema:
- Ćuretinu oprati, očistiti od masnoće i filetirati. Filete posolite, pobiberite, uvaljajte u brašno i jaja, i pohujte u prethodno zagrejanoj dubokoj masnoći.
- Krompir oljuštite, operite, isecite na kocke i skuvajte. Iscedite ga i uradite mikserom u posudi dodavajući so, biber i puter po vašem ukusu. Pire servirajte topao.
- Same filete od ćurećeg mesa isecite, složite po tanjiru i dekorišite rukolom i nekim sosom, u mom slučaju - sos od graška i šargarepe sa pistaćima. Meso prelijte soja sosom. Služite toplo.
Prijatno Vam želi SerbianCook, u komentarima ostavite Vaše utiske i pitanja.
Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.
Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.
Sva autorska prava zadržana za SerbianCook. Obavezno pročitaj ovde.
Fino izgleda :)
ОдговориИзбришиObozavam curetinu, lepa dekoracija..
ОдговориИзбриши