Pohovani prstenovi od jabuka

(Fried Apple Rings)



Pohovane jabuke, jabuke u šlafroku, uštipci od jabuka, prstenovi od jabuka, manje više sve je isto, obožavani su u svakoj prilici. Dezert spreman za samo 10 minuta, a ukusan - prste da poližeš!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                                        
PorcijePripremaCookServirano
2 kom
3 min 7 min10 min

Sastojci

  • Jabuke                        3 kom
  • Šećer                               30 g
  • Jaja                              2 kom
  • Cimet                        1 kesica
  • Vanilin šećer            1 kesica
  • Prašak za pecivo      1 kesica
  • Brašno                             50 g
  • Belo vino                       80 ml
  • Ulje za prženje
  • Prstohvat soli
  • Limunova kora
-----------------------------
Priprema:

  1. Jabuke operite, oljuštite, izdubite nožem ili auštekerom. Odložite do dalje upotrebe u posebnu posudu sa hladnom vodom i limunovim sokom (limunov sok sprečava da jabuke potamne). 
  2. U jednoj posudi sjedinite sve suve sastojke (šećer, vanilin šećer, cimet, prašak za pecivo, brašno, so, narendana limunova kora) i dobro izmešajte. Zatim dodajte jaja, malo ulja i belog vina (da bude tekstura nalik masi za palačinke), pa jabuke uvaljajte u brašno kako se ne bi poh odvajao od jabuka, pa umačite u masu koju ste napravili.
  3. Pržite u dubokom zagrejanom ulju i vadite na salvete kako bi pokupile višak masnoće. Služite toplo i dekorišite sa topingom, cimetom i rendanom korom limuna.
                              Prijatno Vam želi SerbianCook, u komentarima ostavite Vaše utiske i pitanja.
                       
 Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.

       Sva autorska prava zadržana za SerbianCook. Obavezno pročitaj ovde.



Коментари

Постави коментар