(Fried Apple Rings)
Pohovane jabuke, jabuke u šlafroku, uštipci od jabuka, prstenovi od jabuka, manje više sve je isto, obožavani su u svakoj prilici. Dezert spreman za samo 10 minuta, a ukusan - prste da poližeš!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Porcije | Priprema | Cook | Servirano |
3 min | 7 min | 10 min |
Sastojci
- Jabuke 3 kom
- Šećer 30 g
- Jaja 2 kom
- Cimet 1 kesica
- Vanilin šećer 1 kesica
- Prašak za pecivo 1 kesica
- Brašno 50 g
- Belo vino 80 ml
- Ulje za prženje
- Prstohvat soli
- Limunova kora
Priprema:
- Jabuke operite, oljuštite, izdubite nožem ili auštekerom. Odložite do dalje upotrebe u posebnu posudu sa hladnom vodom i limunovim sokom (limunov sok sprečava da jabuke potamne).
- U jednoj posudi sjedinite sve suve sastojke (šećer, vanilin šećer, cimet, prašak za pecivo, brašno, so, narendana limunova kora) i dobro izmešajte. Zatim dodajte jaja, malo ulja i belog vina (da bude tekstura nalik masi za palačinke), pa jabuke uvaljajte u brašno kako se ne bi poh odvajao od jabuka, pa umačite u masu koju ste napravili.
- Pržite u dubokom zagrejanom ulju i vadite na salvete kako bi pokupile višak masnoće. Služite toplo i dekorišite sa topingom, cimetom i rendanom korom limuna.
Prijatno Vam želi SerbianCook, u komentarima ostavite Vaše utiske i pitanja.
Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.
Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.
Svaki Vas novi recept je sve bolji i kvalitetniji, izgleda izvrsno.
ОдговориИзбришиProbala i odusevljena sam!
ОдговориИзбришиHvala Vam, pa kažem ja - prste da poližeš :)
ОдговориИзбришиPratite me kako bi među prvima videli nove recepte.