Novi prijatelj portala „SerbianCook“ - mladi kuvar Uroš Zavarko

Ovom prilikom vam predstavljam novog prijatelja oficijelnog portala „SerbianCook“. Ja Teodor, kao vlasnik i osnivač sajta nadam se dobroj saradnji u daljim projektima i profesionalnom odnosu, u cilju sticanja novih znanja u pogledu gastronomije i širenje istih. Očekujemo kvalitetan doprinos sajtu i želimo toplu mu dobrodošlicu u naš tim. 
Predstavnik tima mladih kuvara Srbije, Uroš Zavarko, na gastronomsku scenu stupio je kao i većina entuzijasta, pre samo nekoliko godina. Iako mlad, veoma se zainteresovao za ovu donekle potcenjenu profesiju. Svoje prve korake u kulinarstvu načinio je u čardi „Plavi Dunav, zatim u kineskom restoranu „Dva štapića, gde je sa stečenim iskustvom otišao u hotel  „Park i ostavio  veoma pozitivan utisak na tadašnjeg  šefa kuhinje Bobana Ćirića. 
Radeći na praksi i učeći od najboljeg, sticao je različita znanja o gastronomskim delatnostima, vođenju i organizovanju profesionalne kuhinje,  karvingu i mnogim drugim oblastima. Zbog svojih sposobnosti  u periodu od četiri godine, koliko je sve ukupno proveo u hotelu „Park, što kao učenik na praksi, kao volonter, a kasnije kao zaposlen dostigao je do nivoa Su sefa kuhinje sa potvrdom koju mu je dodelio šef Boban. Tu je upoznao Marijanu Pedović, ambicioznu studentkinju  PMF-a, koja je njegove vidike proširila u novom gastronomskom pravcu, molekularnoj gastronomiji. Njegovi pogledi na kulinarski svet su se proširili i u februaru 2014. godine kada osniva zajedno sa svojim kolegama Marijanom Pedović i Lukom Mihajlović, prvu Asocijaciju Molekularne Gastronomije Srbije, te postaje njen prvi potpredsednik. U saradnji sa svojim kolegama iz Asocijacije, postaju veoma značajna organizacija na gastronomskoj sceni Srbije kao jedina organizacija koja se bavi molekularnom gastronomijom. Veoma je ponosan što je sa koleginicom Marijanom Pedović u SS „Svetozar Miletić, inače školi koju je nekada pohađao, održao 13 predavanja na temu molekularne gastronomije. Student je Visoke poslovne škole u Novom Sadu, na smeru Turizam i hotelijerstvo.


Коментари