Srbija osvojila bronzu na Svetskom kupu „Expogast 2014“


Na dvanaestom po redu Villeroy & Boch Culinary World Cup „Expogast 2014“, najvećem kulinarskom takmičenju na svetu, održanom u Luksemburgu pod pokroviteljstvom WACS-a, učestvovao je 
regionalni juniorski tim - Junior Chef Club kao jedini predstavnik Srbije. Tim su činili: kapiten Aleksandar Tomić, Teodora Kosorić, Nikola Rosić, Jovan Mijusković , Stefan Živković i menadžer tima Miloš Armacki. Naši mladi šefovi pokazali su svetu da Srbija ima veliki profesionalni potencijal i sjajnu gastonomsku budućnost, osvojivši bronzanu medalju među 200 najreprezentativnijih timova sveta i 5000 profesionalnih šefova kuhinja. Ovi mladi kuvari ostvarili su jedan od najvećih uspeha na takmičenjima ovog tipa. 

Predsednik Junior Chef Club-a Nikola Biševac smatra da je ulaganje u mlade, stimulacija mladih kolega i njihova edukacija, najdugoročnija invensticija kojom će se sigurno podići nivo kvaliteta kulinarske profesije. Tako će se, navodi Biševac, između ostalog, i uvećati gastronomsko blago Srbije.

Коментари