WWW.SERBIANCOOK.COM

понедељак, 27. октобар 2014.

Gumene žele bombone

Gumene žele bombone

(Energy Gummy Candy or Votka Jello Shots)
SerbianCook klikni na sliku da uvećaš

Pravite koktel za vaše prijatelje ili pravite omiljene poslastice od gumiranih žele bombona vašim klincima, koji ovakve slatkiše prosto obožavaju? Imam recept za vas!

Doma
će gumene bombone koje smo svi voleli kao deca, napravite u mojoj verziji od Guarane - energetskog pića. Ukoliko ih pravite za decu, onda koristite isključivo domaći sok od bilo kojeg voća umesto guarane. Dok je ova atrakcija sada pravi HIT na proslavama i koktel žurkama. čak i onim najeksluzivnijim, napravite pijane kolačiće dodavajući votku ili beli rum. Iznenadićete se kakav shoot u jednoj žele bomboni možete dobiti! Veoma je pitko, u stvari, jestivo!
------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                                        

PorcijePripremaCookServirano
5 kom
85 min 5 min90 min

Sastojci
  • Želatina                     2 kesice
  • Guarana/sok                 0.25 l
  • Šećer u prahu                80 gr
  • Vanilin šećer                1 kom
  • Votka i beli rum         po želji
  • Pavlaka za kuvanje         0.1 l
  • Mleko                             0.2 l
  • Jabuka                              1/2
  • Prehrambena zelena boja

--------------------------------------------------------------------------------------
Priprema:

SerbianCook klikni na sliku da uvećaš
  1. U plastičnu posudu sipati Guaranu/sok/votku, sipati jednu kesicu želatina i boje i ostaviti da nabubri. Nakon 10 minuta sipati u šerpicu i zagrejati, ali paziti da ne proključa sok, uz konstantno mešanje, dok se grudvice ne rastvore. Izliti u kalup, staviti jednu kockicu jabuke i ostaviti u frižider da se stegne.
    SerbianCook klikni na sliku da uvećaš
  2. Dok se steže prvi sloj želea, u posudu plastičnu sipati mleko, neutralnu pavlaku, šećere i drugu kesicu želatina i ponoviti postupak. Preliti drugi sloj preko već ohlađenog, stvrdnutog prvog sloja u kalupe i ostaviti i frižider da se stegne.
  3. Služiti hladno deci uz neki kolač, a starijima koji su pravili sa alkoholom predlažem da iseku na kockice, sipaju u čašu i preliju sokom od ananasa.
                              Prijatno Vam želi SerbianCook, u komentarima ostavite Vaše utiske i pitanja.
                       
 Podelite ovaj recept na Facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.

       Sva autorska prava zadržana za SerbianCook. Obavezno pročitaj ovde.

0 comments:

Постави коментар

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More