Sladoled u Karamel Korpicama

(Caramel Decor)

Napravite vrlo brzu i veoma lepu dekoraciju od tempiranog šećera. U takvoj korpici možete poslužiti razne dezerte, sladolede i razne druge varijacije. Sve u svemu, jestiva dekoracija je uvek dobrodošla.

Koristi se, takođe, i za ukrašavanje torti i kolača.

Nemojte preterivati u konzumiranju, jer ne zaboravite da je ovo ipak beli kristal šećer.
Isprobajte, uz malo truda se sve da uraditi.
------------------------------------------------------------------------------
                                                                                        
PorcijePripremaCookServirano
3 kom
2 min 10 min12 min
                                          

Sastojci:  
  • Kristal šećer      250gr
  • Sladoled vanila  150gr
  • Nana
  • Toping

-----------------------------------
Priprema:
U odgovarajuću šerpu ili tiganj sipajte sav šečer. Zagrejte šećer dok se ne istopi uz stalno mešanje da ne zagori. Kada se šećer istopi, promeni agregatno stanje i postane tečan, kašikom preliti (šarati) po prethodno ohlađenoj, suvoj metalnoj kutlači. Skinuti odmah rukom kada se nanese dovoljno šećera i takvu korpicu servirati na dezertni tanjir, i u korpicu staviti kuglu sladoleda od vanile sa listom mente.

*Ukoliko koristite korpice iskljucivo kao dekoraciju, dekorišite nekoliko minuta pre serviranja da ne bi došlo do topljenja šećera.

                              Prijatno Vam želi SerbianCook, u komentarima ostavite Vaše utiske i pitanja.
                       
 Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.

       Sva autorska prava zadržana za SerbianCook. Obavezno pročitaj ovde.



Коментари