(Caramel Decor)
Koristi se, takođe, i za ukrašavanje torti i kolača.
Nemojte preterivati u konzumiranju, jer ne zaboravite da je ovo ipak beli kristal šećer.
Isprobajte, uz malo truda se sve da uraditi.
------------------------------------------------------------------------------
Porcije | Priprema | Cook | Servirano |
2 min | 10 min | 12 min |
-----------------------------------
Priprema:
U odgovarajuću šerpu ili tiganj sipajte sav šečer. Zagrejte šećer dok se ne istopi uz stalno mešanje da ne zagori. Kada se šećer istopi, promeni agregatno stanje i postane tečan, kašikom preliti (šarati) po prethodno ohlađenoj, suvoj metalnoj kutlači. Skinuti odmah rukom kada se nanese dovoljno šećera i takvu korpicu servirati na dezertni tanjir, i u korpicu staviti kuglu sladoleda od vanile sa listom mente.
*Ukoliko koristite korpice iskljucivo kao dekoraciju, dekorišite nekoliko minuta pre serviranja da ne bi došlo do topljenja šećera.
*Ukoliko koristite korpice iskljucivo kao dekoraciju, dekorišite nekoliko minuta pre serviranja da ne bi došlo do topljenja šećera.
Prijatno Vam želi SerbianCook, u komentarima ostavite Vaše utiske i pitanja.
Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.
Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.
Sva autorska prava zadržana za SerbianCook. Obavezno pročitaj ovde.
Коментари
Постави коментар