Hrskava kuki piletina

(Spices Chicken Strips)

Spremite nešto brzo, uskusno, a opet ne tako skupo. Iznenadite sebi dragu osobu, lepom večerom u svom domu. Ovoga puta ne morate odlaziti u fastfood da biste jeli piletinu sličnu kao u KFC restoranu. Jedan, dva, tri i gotovo - hrskavi stripsevi sa specifičnim ukusom i pojačanim začinima su tu! Kao prilog, moj izbor je bio pomfrit.

---------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                                        
PorcijePripremaCookServirano
2 kom
15 min 15 min30 min

Sastojci

  • Pileće grudi      (cca 450g) 
  • Jaja                        3 kom
  • Brašno                     80 g
  • Prezla
  • Krompir                    400 g
  • Ulje
  • Beli luk u prahu
  • Slatka paprika
  • Biber
  • So
  • Kari
  • Kečap
  • Pivo
----------------------------------------------------------

Priprema

  1. Pileći file očistiti od masnoća i kožice, iseći na određenu dužinu (strips) i marinirati.
  2. U poseban pleh sipati suve začine i brašno i dobro izmešati. Dodati jaja, pivo i kečap da bude malo gušće od smese za palačinke, a da pritom bude dobro začinjeno.
  3. Marinirano meso uvaljajti u pripremljenu pikantnu masu, pa zatim u prezlu kojoj ste dodali malo bosiljka i pržiti u dubokom ulju.
  4. U međuvremenu pripremite i pomfrit u dubokom ulju. Njega začinite belim lukom dobićete još bolji ukus.
                        Prijatno Vam želi SerbianCook, u komentarima ostavite Vaše utiske i pitanja.
                        Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.

                               Sva autorska prava zadržana za SerbianCook. Obavezno pročitaj ovde.

Коментари

  1. Mozda je ukusno ali jako ruzno izgleda na tanjiru i amaterski, probaj da se pozabavis dekoracijom, pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  2. Jednom sam spremila bas slicnu piletinu i bilo je fantasticno,
    a dekoracija mi je ok, imas neki svoj stil pratim te, SUPER JE!

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala Vam na sugestijama i komplimentima. Volim da čujem različita mišljenja kako bih poboljšao svoj dalji rad. Očekujte nove recepte i zanimljivosti uskoro.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар