Najukusniji potaž od graška

(Peas pottage)


U ovim hladnijim danima koji nam stižu, toplo Vam preporučujem da probate, ako već niste probali, u isto vreme vitaminsku bombu i savršeno dobar spoj ukusa u tanjiru. Ovaj potaž nije toliko popularan na našim prostorima, ali sve više dobija na popularnosti kako ljudi smelo isprobavaju ovaj recept. Pobedite hladnu zimu uz osvežavajući ukus proleća. Grašak je izuzetno zdrava mahunarka, obiluje biljnim proteinima i vlaknima. Bogat izvor bakra, magnezijuma, folne kiseline i fosfora. Koristite ga u svežem obliku.

-------------------------------------------------------------------------------------------------










                                                                                        
PorcijePripremaCookServirano
4 kom
5 min 20 min25 min


Klik na sliku da uvećaš

Sastojci
  • Grašak               400gr
  • Beli luk             3 čena
  • Zelen za supu       20g
  • So, biber
  • Maslinovo ulje
  • Puter
  • Neutralna pavlaka
--------------------------------------
Priprema: 
  1. Zelen za supu i probrani grašak skuvajte u posudi sve dok grašak ne postane mekan. Fond od graska sačuvajte, a grašak odvojite sa strane.
  2. U tiganju na zagrejanom puteru i maslinovom ulju, dodajte seckani beli luk. Pržite dok ne pusti svoju aromu i aromatična ulja, zatim dodajte skuvani grašak i sotirajte ga na kratko.
  3. Sve to prebacite u blender i dodajte fond u kom se kuvao, asezonirajte sa soli i biberom i izblendirajte.
  4. Služite toplo i dekorisano neutralnom pavlakom.
                              Prijatno Vam želi SerbianCook, u komentarima ostavite Vaše utiske i pitanja.
                       
 Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.

       Sva autorska prava zadržana za SerbianCook. Obavezno pročitaj ovde.





Коментари

  1. Prelepo i lagano i ukusno mi deluje:-) pravim slicno od brokula ali nikad nisam mislila da napravim i od graska. Ali ne znam sta je to 'zelen ' za supu . Da li mozete da mi objasnite? Cestitam sto koristite maslinovo ulje:-) Hvala unapred.

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala na komplimentima i hvala što pratite moje radove. Sa brokolijem je odlično isto isprobao sam. Zelen za supu, poznata i kao ``bela šargarepa`` (peršun, paštrnak). Kada kažem zelen za supu mislim na vezu koju svi kupujemo gde se nalazi paštrnak, peršun i šargarepa, dok se u narodu ubraja i celer kada je reč o receptu za supu. Nadam se da sam Vam pomogao. Maslinovo ulje je najpogodnje primenjivati za salate, Prijatno! =)

    ОдговориИзбриши

Постави коментар