(Hollandaise Sauce)
Odlike ovog sosa su jednostavnost i savršenost. „Holandez“ se u kulinarstvu primenjuje kao bazni sos, međutim, ukoliko mu dodamo određane sastojke, dobijamo bogatije sosove. Za izuzetno kratko vreme spremite specijalitet koji će vas ostaviti bez daha. Pogodan je za razna pečenja, sveža i termički obrađena povrća, a naročito ga preporučujem uz riblje specijalitete (poširane, pečene, kuvane). Odličan je za početak dana, stoga je u mojoj radionici ukusa poslužen uz zdrav doručak.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Sastojci
- Žumance 3 kom
- Puter 200 g
- Belo vino 60 ml
- Limunov sok
- So, biber
- Muskatni oraščić
Priprema
- Puter rastopiti u posebnoj posudi, odložiti do upotrebe i održavati ga toplim.
- Žumanca umutiti penasto na pari. Dodavati uz stalno mešanje belo vino, rastopljen puter, pazeći da se ne odvoji mast od putera.
- Dodati sok od limuna i začiniti. Sos praviti neposredno pre serviranja. Služiti toplo.
Prijatno Vam želi SerbianCook, u komentarima ostavite Vaše utiske i pitanja.
Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.
Sva autorska prava zadržana za SerbianCook. Obavezno pročitaj ovde.
Коментари
Постави коментар