(Spaghetti Carbonara)
-----------------------------------------------------------------------------------------
Porcije | Priprema | Cook | Servirano |
3 min | 9 min | 12 min |
Sastojci
- Testetnina 200g
- Slanina/pančeta 200g
- Maslinovo ulje
- Žumance 2 kom
- Neutralna pavlaka 0,2 dl
- Beli luk 2 kom
- Peršun
- Parmezan
- So, biber
-----------------------------
Priprema:
NAJBITNIJA STAVKA KOD PRIPREME BRZIH JELA JE PRIPREMA (Mise en place)
NAJBITNIJA STAVKA KOD PRIPREME BRZIH JELA JE PRIPREMA (Mise en place)
- U odgovarajuću posudu sipajte vodu, so i nekoliko kapi ulja, kako se testetnina ne bi lepila. Kada voda proključa, dodajte testeninu i kuvajte je adente po uputstvu.
- Za to vreme, u tiganju propržite slaninu dok ne postane hrskava (crispy). Pred kraj kuvanja dodajte beli luk i peršun i promešajte i iscedite višak masnoće. Dodajte neutralnu pavlaku, asezonirajte. Kada proključa, skinite sa vatre i dodajte žumanca.
- Budući da se ovo jelo služi isključivo toplo, pred samo serviranje u manji zagrejani tiganj dodajte špagete i preliv, i dobro izmešajte i služite toplo.
- Dekorišite jelo parmezanom i peršunovim listom.
Prijatno Vam želi SerbianCook, u komentarima ostavite Vaše utiske i pitanja.
Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.
Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.
Sva autorska prava zadržana za SerbianCook. Obavezno pročitaj ovde.
Jako ukusno, jedva cekam opet da pravim, deca su odusevljena! :)
ОдговориИзбриши