Pasta (Spaghetti) Carbonara

(Spaghetti Carbonara)


Ovaj specijalitet je kreiran sredinom 20. veka i potiče iz Italije. Po originalnom receptu, topla i tek skuvana testenina se prebacuje u tiganj sa proprženom slaninicom i belim lukom kako bi se dovršilo kuvanje testenine (uz mešanje od samo nekoliko sekundi), a onda se sve zajedno prebacuje u posebnu posudu gde se sjedini sa mešavinom od rovitih jaja, sira i pavlake, van izvora toplote, kako bi se izbeglo zgrušavanje jaja. Ukoliko imate pripremu, ovo jelo se sprema za izuzetno kratko vreme.
-----------------------------------------------------------------------------------------
                                                                                        
PorcijePripremaCookServirano
4 kom
3 min 9 min12 min


Sastojci

  • Testetnina              200g
  • Slanina/pančeta     200g
  • Maslinovo ulje
  • Žumance               2 kom
  • Neutralna pavlaka 0,2 dl
  • Beli luk                  2 kom
  • Peršun
  • Parmezan        
  • So, biber

-----------------------------
Priprema:
NAJBITNIJA STAVKA KOD PRIPREME BRZIH JELA JE PRIPREMA (Mise en place)

  1. U odgovarajuću posudu sipajte vodu, so i nekoliko kapi ulja, kako se testetnina ne bi lepila. Kada voda proključa, dodajte testeninu i kuvajte je adente po uputstvu.
  2. Za to vreme, u tiganju propržite slaninu dok ne postane hrskava (crispy). Pred kraj kuvanja dodajte beli luk i peršun i promešajte i iscedite višak masnoće. Dodajte neutralnu pavlaku, asezonirajte. Kada proključa, skinite sa vatre i dodajte žumanca.
  3. Budući da se ovo jelo služi isključivo toplo, pred samo serviranje u manji zagrejani tiganj dodajte špagete i preliv, i dobro izmešajte i služite toplo. 
  4. Dekorišite jelo parmezanom i peršunovim listom.
                              Prijatno Vam želi SerbianCook, u komentarima ostavite Vaše utiske i pitanja.
                       
 Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.

       Sva autorska prava zadržana za SerbianCook. Obavezno pročitaj ovde.








Коментари

Постави коментар