(Chicken with garlic sauce)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Porcije | Priprema | Cook | Servirano |
10 min | 15 min | 25 min |
Sastojci
- Pileće grudi 450g
- Jaja 3 kom
- Mleko
- So, zeleni biber
- Ulje
- Brašno
- Puter
- Bujon (pileći fond)
- Beli luk 2 čena
Priprema:
- Piletinu oprati, ako je potrebno ispanglovati, očistiti od masnoće, asezonirati, pohovati u dubokom ulju na pariski način (brašno i jaja).
- U tiganju na zagrejanom puteru dodati zeleni biber, iseckan beli luk i brašno. Kada se uprži, dodati bujon i mleko, i asezonirati.
- Služiti toplo uz prilog (pire krompir ili neku garnituru po želji), i svežu sezonsku salatu.
Prijatno Vam želi SerbianCook, u komentarima ostavite Vaše utiske i pitanja.
Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.
Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.
Em nemasno meso, em beli luk...pravo jelo za zimski period ;)
ОдговориИзбриши