Piletina sa sosom od belog luka

(Chicken with garlic sauce)

Pohovana piletina, kao i ukusni sos se lako i brzo spremaju. Ovaj obrok je izuzetno kvalitetan i zdrav, jer obiluje proteinima, mastima i vitaminima neophodnim za naš organizam. Sos od belog luka daje karakterističan ukus koji uvek spremam na malo drugačiji način. Odlična kombinacija za brz i kvalitetan ručak. Međutim, pogodno je spremati ga i za večeru, jer je lako svarljiv.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                                        
PorcijePripremaCookServirano
3 kom
10 min 15 min25 min



Sastojci
  • Pileće grudi   450g
  • Jaja              3 kom
  • Mleko        
  • So, zeleni biber
  • Ulje
  • Brašno
  • Puter
  • Bujon (pileći fond)
  • Beli luk        2 čena
--------------------------------------
Priprema:
  1. Piletinu oprati, ako je potrebno ispanglovati, očistiti od masnoće, asezonirati, pohovati u dubokom ulju na pariski način (brašno i jaja).
  2. U tiganju na zagrejanom puteru dodati zeleni biber, iseckan beli luk i brašno. Kada se uprži, dodati bujon i mleko, i asezonirati.
  3. Služiti toplo uz prilog (pire krompir ili neku garnituru po želji), i svežu sezonsku salatu.
                              Prijatno Vam želi SerbianCook, u komentarima ostavite Vaše utiske i pitanja.
                       
 Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.

       Sva autorska prava zadržana za SerbianCook. Obavezno pročitaj ovde.



Коментари

Постави коментар