(Fresh Baked Bread Sandwiches)
U ovim novim, brzim vremenima, gde se stalno hranimo u pokretu zbog nedostatka slobodnog vremena. pribegava se najbržim metodama pripreme i obrade hrane. Kao rezultat takvog načina života, kvalitet iz hrane i lično zdravlje stavljamo u drugi plan. Za ove potrebe su se proizveli razni kućni aparati kao što su mikotalasna peć, tosteri, friteze... Hajde da se vratimo malo unazad kada su naše bake pravile stare hrskave tople sendviče. Verovali ili ne, ovaj stari recept se počeo zapostavljati, a nijedan noviji kućni aparat ne može proizvesti ovakav ukus sendviča. Znam da ste svi jeli ove sendviče, pa vas ovim podstičem da ih napravite opet, kako biste se setili nekih boljih vremena...
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Porcije | Priprema | Cook | Servirano |
5 min | 15 min | 20 min |
Sastojci
- Hleb (domaći ili tost) 1 kom
- Puter 60 g
- Salama (jače arome radi intezivnijeg ukusa-šunkarica) 250 g
- Jaja tvrdo kuvana 3 kom
- Kiseli krastavčići 40 g
- Sir kačkavalj 250 g
- Kečap, majonez
- Ugrejte rernu na 150°C, isecite hleb na kriške, ako nije rezani hleb. Namažite puterom, poređajte salamu, tvrdo kuvana jaja na kolutove, kisele krastavce na kockice i od gore stavite krišku sira kako bi se otopio.
- Na pleh stavite sendviče i pecite oko 10 minuta.
- Servirajte tople, ukrašene bosiljkom i nekim od namaza koji volite.
Prijatno Vam želi SerbianCook, u komentarima ostavite Vaše utiske i pitanja.
Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.
Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.
Sva autorska prava zadržana za SerbianCook. Obavezno pročitaj ovde.
Коментари
Постави коментар