Savršeni potaž od šargarepe (Carrot Pottage)

(Carrpot pottage)



U ovim hladnijim danima koji nam stižu, toplo vam preporučujem da probate, ako već niste probali, u isto vreme vitaminsku bombu i savršeno dobar spoj ukusa u tanjiru. Ovaj potaž nije toliko popularan na našim prostorima, ali sve više dobija na popularnosti kako ljudi smelo isprobavaju ovaj recept. Pobedite hladnu zimu uz osvežavajući ukus proleća. Šargarepa je povrće bogato beta-karotenom, a osim za vid odlična je i za detoksikaciju organizma, jer sadrži velike količine vlakana i vitamina A. 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                                        
PorcijePripremaCookServirano
4 kom
5 min 20 min25 min



Sastojci
  • Šargarepa     400g
  • Crni luk          80g
  • Zelen              20g
  • Peršun
  • So, biber
  • Puter
  • Neutralna pavlaka
--------------------------------------
Priprema: 
  1. Zelen za supu i oljuštenu šargarepu kuvajte u posudi sve dok šargarepa ne postane mekana. Fond od povrća čuvajte, jer su u vodi ostale sve bogate arome i mirisi.
  2. U tiganju na zagrejanom puteru dodajte seckani crni luk. Pržite dok se ne počne karamelizovati.
  3. Sve to prebacite u blender i dodajte fond od povrća, asezonirajte sa soli i biberom i izblendirajte.
  4. Služite toplo i dekorisano neutralnom pavlakom.
                              Prijatno Vam želi SerbianCook, u komentarima ostavite Vaše utiske i pitanja.
                       
 Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.

       Sva autorska prava zadržana za SerbianCook. Obavezno pročitaj ovde.


Коментари

Постави коментар