Medeno pikantna pileća krilca

(Honey Chicken Wings) 

Kako bi pileća krilca koja pripremate za obrok bila ukusna, sočna i medeno pikantna potrebno je da ih marinirate dan ranije i ostavite da odstoje preko noći. Karakteristike ovog jela su izuzetna jednostavnost same pripreme i fantastičan ukus karamelizovanog meda i dobro začinjene piletine.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                                          
PorcijePripremaCookServirano
4 kom
5 min 12 min20 min

                  
                             
Sastojci
NamirnicaKoličina
Pileća krila500 g
Beli luk200 g
Med150 g
Krompir200 g
Ulje
So
Biber
Kurkuma
Ljuta paprika
Tost
Cenacca 650 din
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Priprema:

  1. Pileća krilca iseći na dva dela. Marinirati ih dodavanjem meda, belog luka, kurkume, ulja, aleve slatke paprike, ulja, soli i bibera. Sve dobro začiniti i ostaviti da odstoji jedan dan u marinadi.
  2. Kada je meso odstojalo i poprimilo svu aromu iz marinade, krilca pecite u dubokom ulju na zagrejanoj masnoći. U međuvremenu, kao prilog najbolje se slaže krompir. Možete da poslužite kuvan slani krompir, pire krompir, pomfrit, krokete, pom-čips...  

    Prijatno Vam želi SerbianCook, u komentarima ostavite Vaše utiske i pitanja.

        Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.
               Sva autorska prava zadržana za SerbianCook. Obavezno pročitaj ovde.

Коментари