Rolovana piletina sa medom

(Rolled Chicken)

Rolovano pile idealno je spremati za posebne prilike, pogotovo u prazničnim danima koji su pred nama. Punjeni rolat od piletine sa dinstanim crnim i belim lukom, slaninicom, crvenom paprikom i medom, samo su jedna od kombinacija koje ovo jelo čine posebnim. Ovaj sočni specijalitet reporučujem bilo kad i bilo gde!

------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                                        
PorcijePripremaCookServirano
4 kom
20 min 70 min90 min

Sastojci:        


  • Pile                          1 kom
  • Krompir                 600 g
  • Crni luk              2 glavice
  • Beli luk                   2 čena
  • Slanina                     150 g
  • Paprika                     1 kom
  • Sir gauda                   100 g
  • Ulje 
  • Peršun svež
  • Senf
  • Med
  • Kurkuma
  • Biber
  • So
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Priprema

  1. Pile oprati i otkostiti (ispanglovati) tako da ostane u komadu i začiniti (asezonirati) ga dobro koristeći so, biber, med, senf i kurkumu. Ostaviti da odstoji neko vreme.
  2. Crni luk iseći na sitne kockice i pržiti na ulju. Seckan beli luk dodati pred sam kraj prženja kako ne bi zagoreo, a da pritom pusti svoju aromu.
  3. Piletinu filovati sa redom dinstanog luka, slanine na režnjeve, sirom, peršunovim listom i malo meda.
  4. Pile urolati, zavezati kuvarskim kanapom, staviti u foliju, pa u tepsiju u kojoj ste nasekli oljušten krompir. Dodati malo soli, ulja i par kašika fonda (bujona) i staviti u zagrejanu rernu na 200 °C na 30 minuta, a nakon toga skinuti foliju i zapeći još 40 minuta. Servirati toplo.
                Prijatno Vam želi SerbianCook, u komentarima ostavite Vaše utiske i pitanja.

        Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.
               Sva autorska prava zadržana za SerbianCook. Obavezno pročitaj ovde.


Follow me with Bloglovin

Коментари