(Rolled Chicken)
Rolovano pile idealno je spremati za posebne prilike, pogotovo u prazničnim danima koji su pred nama. Punjeni rolat od piletine sa dinstanim crnim i belim lukom, slaninicom, crvenom paprikom i medom, samo su jedna od kombinacija koje ovo jelo čine posebnim. Ovaj sočni specijalitet reporučujem bilo kad i bilo gde!
Follow me with Bloglovin
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Porcije | Priprema | Cook | Servirano |
20 min | 70 min | 90 min |
Sastojci:
- Pile 1 kom
- Krompir 600 g
- Crni luk 2 glavice
- Beli luk 2 čena
- Slanina 150 g
- Paprika 1 kom
- Sir gauda 100 g
- Ulje
- Peršun svež
- Senf
- Med
- Kurkuma
- Biber
- So
Priprema
- Pile oprati i otkostiti (ispanglovati) tako da ostane u komadu i začiniti (asezonirati) ga dobro koristeći so, biber, med, senf i kurkumu. Ostaviti da odstoji neko vreme.
- Crni luk iseći na sitne kockice i pržiti na ulju. Seckan beli luk dodati pred sam kraj prženja kako ne bi zagoreo, a da pritom pusti svoju aromu.
- Piletinu filovati sa redom dinstanog luka, slanine na režnjeve, sirom, peršunovim listom i malo meda.
- Pile urolati, zavezati kuvarskim kanapom, staviti u foliju, pa u tepsiju u kojoj ste nasekli oljušten krompir. Dodati malo soli, ulja i par kašika fonda (bujona) i staviti u zagrejanu rernu na 200 °C na 30 minuta, a nakon toga skinuti foliju i zapeći još 40 minuta. Servirati toplo.
Prijatno Vam želi SerbianCook, u komentarima ostavite Vaše utiske i pitanja.
Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.
Sva autorska prava zadržana za SerbianCook. Obavezno pročitaj ovde.
Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.
Sva autorska prava zadržana za SerbianCook. Obavezno pročitaj ovde.
Коментари
Постави коментар