WWW.SERBIANCOOK.COM

уторак, 06. јануар 2015.

Srećan Badnji dan!

Neka vam od Badnjeg dana sve krene na bolje, da imate za sve snage i volje,
da ljubav vam bude najlepši san,
želim vam sve najlepše na Badnji dan!


Badnji dan se proslavlja 24. decembra (odnosno 6. januara po gregorijanskom kalendaru za crkve i vernike koji prate julijanski kalendar), dan uoči Božića, i deo je božićnih običaja. Naziv Badnji dan je dobio po badnjaku koji se na taj dan seče i pali.
Badnji dan i Božić su nerazdvojni, ne samo zato što dolaze jedan posle drugog, već i zato što se dopunjavaju shvatanjima i običajima koje narod vezuje za njih.
Badnji dan je poslednji dan Božićnog posta.

    Prijatno Vam želi SerbianCook, u komentarima ostavite Vaše utiske i pitanja.

        Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.
               Sva autorska prava zadržana za SerbianCook. Obavezno pročitaj ovde.

0 comments:

Постави коментар

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More