Testo za picu sa jogurtom


(Pizza Dough)


Napravite izuzerno mekano i sveže testo lepog ukusa. Testo ovako spremljeno pogodno je za sve vrsta pica i drugih proizvoda od testa. Ne morate više kupovati razne gotove tvrde kore i testa za picu, sada vam je ekonomičnije, kvalitetnije i ukusnije napraviti u vašem domu.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                                          
PorcijePripremaCookServirano
10 kom
15 min 10 min40 min

                  
                       
Sastojci
NamirnicaKoličina
Brašno1 kg
Kvasac1/2 pak
Jogurt2 dcl
Ulje1 dcl
So10 gr
Vodapo potrebi
Cenacca 220 din
▁ ▂ ▄ ▇ █Lako
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Priprema:

  1. Kvasac stavite u zaslađenu vodu da naraste oko 10 minuta.
  2. U posebnu činiju dodajte brašno, so, jogurt koji ste prethodno zagrejali na sobnu temperaturu, ulje i kvasac, a zatim dobro umesite
  3. Testo ostavite na sobnoj temperaturi minimum oko 15 minuta da se podigne, odvojite količinu koja vam je potrebna za picu i na pobrašnjenoj podlozi ravaljajte testo i proizvoljno slažite namirnice. Ostatak testa možete odložiti u frižider na 24h kada je testo najlepše, a na duži period moguće je zamrzavanjem testa.
  4. Pripremljenu picu stavite u zagrejani pleh i pecite na 220C 10-15 minuta. Poslužite toplo

    Prijatno Vam želi SerbianCook, u komentarima ostavite Vaše utiske i pitanja.

        Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.
               Sva autorska prava zadržana za SerbianCook. Obavezno pročitaj ovde.

Коментари