(Coca-Cola Meat)
Za ovaj recept se znalo i ranije, međutim ovih dana je postao hit, pa sam rešio da ga podelim sa vama. Postoje razne varijacije na ovo jelo tipa da se koriste samo pileća krilca ili da se dodaje đumbir, ali jedno je isto, ukus je fantastičan!
Probajte novi speceijalitet izuzetnog mirisa i ukusa!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Porcije | Priprema | Cook | Servirano |
5 min | 25 min | 30 min |
Sastojci | |
Namirnica | Količina |
Mešano meso | 1 kg |
Coca-Cola | 0,5 L |
Beli luk | 2 čena |
Pelat | 100 ml |
Neutralna pavlaka | 250 ml |
Senf | 1 kašika |
Šampinjoni | 150 gr |
So, biber | |
Cena | cca 700 din |
▁ ▂ ▄ ▇ █ | Lako |
Priprema:
- Mešano meso (pileci batak otkošten, belo meso, svinjski vrat sve to isečeno na kocke) asezonirajte koristeći so, biber i soja sos dan ranije i ostavite u frižideru da odstoji u marinadi.
- Zagrejte 2 tiganja i dodajte malo putera. U jedan dodajte piletinu, a u jedan svinjetinu. Kada svinjetina bude pri kraju prebacite je u tiganj sa piletinom tako da sokove iz tiganja ostavamu u tiganju.
- U tiganj gde ste prebacili meso dodajte 2 čena belog luka grubo isečeno i nalijte mešavinu coca-cole i pelata i ostavite da se redukuje. U tiganj sa sokovima od svinjskog mesa dodati pečurke i senf i sotirali na puteru pred kraj dodati neutralnu i asezonirati po ukusu.
- Kada se redukovala tečnost sa mesom , servirajte toplo uz sos od pečuraka.
Prijatno Vam želi SerbianCook, u komentarima ostavite Vaše utiske i pitanja.
Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.
Sva autorska prava zadržana za SerbianCook. Obavezno pročitaj ovde.
Podelite ovaj recept na facebooku sa svojim prijateljima, biće vam sigurno zahvalni.
Sva autorska prava zadržana za SerbianCook. Obavezno pročitaj ovde.
nikad nisam čula o kokakoli u jelo, ali koristim pivo kad pravim jedan recept sa svinjskom mesom u šerpi. Moj rođak koristi koka kola kao sirup na sladoled.
ОдговориИзбришиNekad čula o receptu testenina sa gaziranom sokom od jabuka i testeninom u Australiji.
ОдговориИзбришиProbajte, verujte mi izuzetan ukus i aroma samo ne smete preterati sa pelatom. A što se tiče piva, koristim ga za pripremu svinjske butkice i to posebnu vrstu piva. Toping za sladoled sam čuo ali nisam još probao. =)
ОдговориИзбриши